Livestream met President Zelensky

Regeringsleiders, internationale organisaties, hulporganisaties, bedrijven en studenten trekken naar deze stad. Met elkaar wordt samengewerkt en kennis gedeeld. Met nieuwe ideeën wereldwijde problemen oplossen voor een duurzame toekomst.

Bijzonder dat in september 2023 President Zelensky via een livestream studenten van De Haagse Hogeschool en Universiteit Leiden in Den Haag toesprak.Hij gaf de studenten een aantal belangrijke boodschappen mee: “Vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Jonge mensen denken na hoe ze succesvol kunnen zijn in hun leven. Bepaal voor jezelf wat de grenzen van goed en kwaad zijn. Ieder mens moet weten wat het is om vrij te zijn. Beschouw die vrijheid niet als iets vanzelfsprekends, maar denk na over hoe je die vrijheid kunt verdedigen. Hoe je eenheid kunt creëren met anderen in deze wereld.”

"Vrijheid is nooit vanzelfsprekend"

En ook: “Streef naar eenheid, maak vrienden en kom uit je bubbel. Het maakt niet uit uit welk land ze komen. Het belangrijkste is wat het resultaat van jullie vriendschappen is voor de vrede op deze wereld. Overwin alles wat jullie verdeelt. Dat is jullie speciale verantwoordelijkheid. Jullie hebben de mogelijkheid om in vrede ja of nee te zeggen tegen dingen die op je afkomen. Dat is precies waarvoor wij vechten in Oekraïne.” In zijn speech stond hij niet alleen stil bij de verantwoordelijkheid van jonge mensen om keuzes te maken, maar ook bij de rol van de Verenigde Naties en de Europese Unie in dit conflict.

"Streef naar eenheid, maak vrienden en kom uit je bubbel"

Zelensky benoemde terecht de rol Den Haag als stad van vrede en recht en de zetel van het Internationaal Strafhof. 

Livestream terugkijken

Na afloop van zijn speech beantwoordde hij vragen van studenten. De livestream kun je hier terugkijken.

Bron: De Haagse Hogeschool

Published on Thursday 21 September, 2023 / Security