Zeehelden­kwartier

Irene

Hello! I’m Irene and I’m proud to be living in a lovely house in the Zeeheldenkwartier in The Hague. I’ve lived in The Hague all my life, moving from district to district until three years ago, when I became a real Zeeheld (‘naval hero’). At the time, I’d just enrolled in a degree in Fine Arts at the Royal Academy of Art, and I wanted to live nearby but not in the busy city centre. I’ve just graduated, and this part of the city still suits me perfectly.

Irene: "Op het Prins Hendrikplein is elke donderdag de Zeeheldenmarkt. Hier kun je heerlijke verse en duurzame producten kopen."

Het Zeeheldenkwartier is een gezellige woonwijk, dichtbij alles en prima te bereiken met het openbaar vervoer en de fiets. Dit is voor een bezige bij als ikzelf een echte must. Ik race gemakkelijk heen en weer tussen mijn studio waar ik met verschillende kunstenaars aan het werk ben en alle andere leuke plekken in de stad.  De sportschool, de roller derby zaal, mijn favoriete yoga studio, de paleistuinen om in te chillen, het strand om op te zonnen, de zee om in te zwemmen, mijn vrienden en natuurlijk de Albert Heijn XL (yes!). 

En net als je denkt dat ze in zo'n grote Albert Heijn alles wel in het assortiment hebben doet het Zeeheldenkwartier er net weer een schepje bovenop. Met regelmaat zijn er marktjes op het Prins Hendrikplein en de omliggende straten waar je duurzame en biologische boodschappen kan doen. Het Zeeheldenkwartier is tevens een broedplaats voor jonge ondernemers en startende bedrijfjes. De wijk wordt gekenmerkt door de vele design boetiekjes, vintage en fashion winkels, gezellige lunchrooms, yoga studio's en nog veel meer! Wat kan ik nog meer zeggen? Wees welkom! Kom eens langs en ontdek het zelf! Doen we een bakkie, ja? ;-)

Irene's vlog

What you need to know about Zeeheldenkwartier

The Zeeheldenkwartier is a compact, historical and lively district that’s very popular among the residents of The Hague. This area has a distinct vibe of its own, brimming with creativity and dynamism. This is largely due to the many young entrepreneurs and professionals that are based here. The Zeeheldenkwartier has attractive streets, beautiful canals, sunny squares and stunning art nouveau architecture. The majority of the homes were built before 1916. It’s a diverse area featuring both affordable and expensive homes: from large mansions to charming ground-floor or upstairs apartments that are more modest in size, and even a few historical courtyard houses. The impressive Peace Palace is also situated here.

In de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat, Piet Heinstraat en de Anna Paulownastraat zijn de meeste voorzieningen gelegen. Hier vind je niet de geëigende ketens, maar juist authentieke kleine winkeltjes, gezellige cafés, galeries, kledingzaakjes en trendy designwinkels. En als dit niet genoeg aanbod is, dan loop je zo naar de binnenstad. De ondernemers en bewoners in de wijk organiseren veel markten en evenementen zoals de Zeeheldenmarkt en het Zeeheldenfestival.

Verborgen in de wijk vind je de Zeeheldentuin. Een echte groene oase voor als je wilt ontsnappen aan de drukte van de stad. Verder ben je zo in Park Sorghvliet, de Scheveningse Bosjes of je gaat lekker picknicken of wandelen in de Paleistuinen.

Prijsniveau
In de wijk Zeeheldenkwartier is de gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen € 432.344 en van appartementen € 175.223 (prijspeil 2015). Ongeveer een derde van de woningen in het Zeeheldenkwartier bestaat uit particuliere huurwoningen. De huurprijzen van vrijkomende woningen liepen de laatste jaren sterk uiteen van onder de € 650 per maand tot boven de € 2.000 per maand.

Zeekheldenkwartier on the map

Zeehelden­kwartier in cijfers