Eleven-kilometre coastline

The Hague is the only large Dutch coastal city. That means that in addition to a great city, there is a big bonus in the form of eleven kilometres of coastline. If you ride a bike from the city centre, you can have your feet in the sand within fifteen minutes. The Hague’s beaches are the ideal place to get some fresh air, whether you’re looking to get some peace and quiet, be active in the outdoors or hang out with friends. You can be in a totally different world without having to leave town. It’s like being on holiday, except you’re still in your own city. It doesn’t get much more convenient than that!

Mikkie B: "Ik vind de duinen één van de mooiste plekken van heel Den Haag. Als het al niet de allermooiste plek is!"

Naast kilometers lange ongerepte stranden en duinen vind je langs de Haagse kust twee badplaatsen met een volstrekt eigen identiteit. Scheveningen is natuurlijk het bekendst. Hier vind je theaters, een bioscoop, attracties, meer dan vijftig strandtenten en tientallen restaurants. Icoon van Scheveningen is de Pier. Niet alleen een bezoek waard voor een prachtig uitzicht vanuit het reuzenrad, maar ook voor lekker eten en drinken bij één van de hippe bars en terrasjes. Ook de haven van Scheveningen is populair bij de Hagenaar. In de tweede binnenhaven vindt je de jachthaven met de pleziervaart. Langs de kades vind je super leuke restaurantjes en als de zon schijnt zijn de terrassen altijd gezellig druk.  

De tweede Haagse badplaats is Kijkduin. Hier is het minder druk met toeristen, maar vind je vooral veel locals. Het is er relaxed en het strand is erg in trek bij jonge gezinnen. Op de top van de duinen ligt de vernieuwde promenade met daarachter restaurants en winkels. De komende jaren wordt dit hele gebied verder vernieuwd en dus nog mooier.

Voor veel Hagenaren is de elf kilometer kust één van de grootste voordelen van wonen in Den Haag. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar natuur, gezellig met vrienden op stap gaat of de golven induikt voor een vette surfsessie. Den Haag biedt je door zijn ligging aan zee daarvoor mogelijkheden zoals geen andere grote stad in Nederland dat kan!