Stories of The Hague | Meet Luxviënne

Dit is een verhaal over Den Haag, het verhaal van Luxviënne. Ze vertelt je meer over haar beslissing om naar de prachtige stad van vrede en recht te verhuizen, waar ze het meest van houdt en hoe ze van Den Haag haar thuis heeft gemaakt.

Kun je wat over jezelf vertellen, zoals waar je vandaan komt en wat je studeert, en wat je ertoe heeft gebracht om naar Den Haag te verhuizen?

Mijn naam is Luxviënne, ik ben 27 jaar oud en ik kom van het eiland Curaçao. Ik woon nu 7 jaar in Den Haag. Ik ben naar Den Haag verhuisd voor mijn opleiding, momenteel zit ik in mijn laatste jaar Europese Studies aan de Haagse Hogeschool.

Wat waren de belangrijkste factoren die je ertoe hebben aangezet om voor Den Haag te kiezen boven andere steden in Nederland?

Enkele van de belangrijkste factoren om naar Den Haag te verhuizen waren de internationale component van de stad, ik wilde ook dat de stad een mooie mix zou zijn tussen druk en rustig. Dus als ik naar het centrum ga heb ik het drukke aspect en als ik thuis ben is het rustiger. Ik vond de mogelijkheden van het openbaar vervoer erg prettig omdat ik geen rijbewijs heb en omdat het een stad aan zee is. Het was belangrijk dat het een "studentgerichte" stad was met verschillende activiteiten voor studenten, zoals studentenavond op donderdag.

Hoe heb je de overgang naar het wonen in Den Haag ervaren, vooral als student en jonge professional?

Ik ben heel close met mijn familie, dus het was moeilijk om 9 uur vliegen van me vandaan te verhuizen, maar we proberen elkaar elke dag te spreken via de telefoon, het mooie van social media. Mijn broer is dit jaar naar Nederland verhuisd, dus het bracht een stukje thuis naar mij.In het begin was het moeilijker omdat het grootste deel van de bevolking Nederlands spreekt, maar ik ontmoet ook internationale mensen die Nederlands niet als eerste taal spreken. We kunnen meestal in het Engels communiceren, wat mijn voorkeur heeft, maar ik probeer mezelf te pushen om meer Nederlands te spreken wanneer ik maar kan. Ik heb ook vrienden van thuis die ook naar Den Haag zijn verhuisd, dus we herinneren elkaar ook aan thuis.

Hoe zou je de levensstijl in Den Haag omschrijven, en welke voorzieningen vind je het meest waardevol voor studenten en jonge professionals?

Mijn levensstijl in Den Haag is gevarieerd, wat ik zou willen omschrijven als introvert extravert. Ik ga graag uit eten met mijn vrienden bij verschillende restaurants in de stad, ik ga ook graag dansen in verschillende clubs in het centrum, maar ik ben ook een huismus die een relaxte avond kan hebben en kan genieten. Ik geniet er ook van om af en toe alleen naar de film te gaan bij Pathé in het centrum van de stad. 

In de zomer lig ik graag op het strand met vrienden.

Welk advies zou je geven aan andere studenten of jonge professionals die overwegen om naar Den Haag te verhuizen? Wat zijn volgens jou de do's en don'ts?

Probeer verschillende soorten vrienden te maken met verschillende achtergronden en etniciteiten, als internationale studenten kunnen we elkaar allemaal steunen. De stad heeft verschillende activiteiten voor iedereen, maar blijf niet in je comfortzone. Verken alles wat de stad te bieden heeft.

Volg onze socials voor meer Stories of The Hague.

Gepubliceerd op donderdag 7 december, 2023