ga direct naar de inhoud
menu

Legal & Policy

De huidige wereldwijde modernisering en digitalisering staat niet stil. Ook niet in Den Haag, de stad van vrede en recht. Hier ontwikkelen we veel verantwoorde en succesvolle toepassingen van govtech en legaltech. Op deze manier zorgen de technologische ontwikkelingen ervoor dat ook de ambtelijke en politieke wereld zijn dienstlening verbetert. Dit biedt veel kansen voor de werkgelegenheid en het bedrijfsleven.

Govtech en legaltech

Het Haagse bedrijfsleven en de overheid werkt met veel moderne technologie en systemen. Het is van belang dat dit goed werkt en blijft werken. Denk aan een goede monitoring van de dijken, de toepassing van DigiD of de toegangspoortjes in overheidsgebouwen. Om ervoor te zorgen dat zulke toepassingen allemaal werken, is het vakgebied ‘govtech’ opgericht. Wereldwijd is Den Haag een van de voorlopers in dit vakgebied.

Digitale technologie is daarnaast ook zeer belangrijk in de juridische sector. Ook hier kan technologie een uitkomst bieden. Denk aan digitale beslissingsvorming, waardoor de tussenkomst van dure advocaten of rechtszaken overbodig is. Deze tak heet ‘legaltech’. Het toepassen van deze twee takken zorgt voor nieuwe banen en kansen in onze stad.

Hoe pas je digitalisering toe?

Naast het toepassen van govtech en legaltech, houden we ons in Den Haag ook bezig met de ethische kant ervan. Hoe pas je digitalisering het beste toe en bescherm je de privacy het beste? Den Haag biedt ondernemers de kansen om hun innovatieve denkvermogen hiervoor in te zetten. Zodat op deze manier govtech en legaltech op de meest morele wijze worden toegepast.

Den Haag wereldwijd

Niet alleen Den Haag moderniseert en digitaliseert, maar de hele wereld doet mee. De vakgebieden govtech en legaltech bieden hier een grote kans. De regeringsstad De Haag speelt namelijk een grote rol in de wereldwijde uitrol hiervan.

Zowel de juridische sector, als de IT-sector zijn groot in Den Haag. De nieuwe technologieën die wij hier ontwikkelen, kunnen overheden wereldwijd toepassen. Zo wordt Den Haag wereldwijd als kennisstad op de kaart gezet.

Citaat

Den Haag is wereldwijd voorloper op het gebied van govtech en legaltech

Blogs

Meer blogs