ga direct naar de inhoud
menu

Impact

Ben jij al op weg naar CO2-neutraal? Niet alle bronnen waarmee we energie opwekken zijn eindeloos. Dit maakt dat we moeten zoeken naar duurzame oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van windmolens voor het opwekken van energie, maar ook het genereren van energie met behulp van zonnepanelen. Nederland heeft als doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Den Haag wil dit al in 2030 bereiken. Dit maakt dat onze stad zich extra bezighoudt met duurzaamheid.

Op weg naar een CO2-neutrale footprint

Onze planeet is waardevol en we willen er nog lang van genieten. Met dit in het achterhoofd zullen er snel duurzame oplossingen moeten komen. Bepaalde energiebronnen raken op of hebben een negatief effect op het milieu. Met zijn allen overstappen naar schone energie is een mooi begin. Maar voor het hebben van een CO2-neutrale footprint moet meer gedaan worden. Er moet namelijk een balans zijn tussen de CO2 die we uitstoten en die verwijderd wordt uit de atmosfeer. Den Haag neemt verschillende stappen om dit te bereiken. 

Gemeente Den Haag speelt een actieve rol in de energietransitie. Zo zijn er verschillende subsidies beschikbaar om bijvoorbeeld je woning te verduurzamen of advies door bijvoorbeeld een energiecoach. Samen ervoor zorgen dat de stad zo lang mogelijk leefbaar blijft; dat is het doel!

Duurzaam Den Haag

Een duurzaam Den Haag creëren we met zijn allen. De generaties na ons een schone en leefbare leefomgeving geven, maar ook denkend aan onze eigen gezondheid. Den Haag organiseert verschillende debatten en dialogen over duurzaamheid. Daarnaast zijn er veel initiatieven om te helpen bij het verduurzamen.

In Den Haag vind je verschillende buurtprojecten. Help bijvoorbeeld mee bij het planten van bomen of wordt energiecoach en help anderen bij hun verduurzamingsproces. Doe mee en draag jouw steentje bij. Zo zorgen we er samen voor een CO2-neutraal Den Haag.

Citaat

Wist je dat? Één van de duurzaamheidsprojecten is het aanleggen van de langste geveltuin in Europa.

Blogs

Meer blogs