Regentesse­-
kwartier

Carlissa

Hé you! Ik ben Carlissa en ik laat jullie heel graag zien waarom het wonen in Den Haag nou precies zo leuk is. Laat ik eerst eens vertellen dat ik op de grens van het Regentessekwartier en het Zeeheldenkwartier woon. Hierdoor zit ik praktisch vijf minuten van het centrum vandaan. Dat zijn de plekken waar je mij het meeste zult vinden. Ik werk namelijk midden in de stad bij de Tweede Kamer. Nadat ik een lekkere koffie bij Hometown heb gehaald, organiseer ik als eventmanager alle interne evenementen voor de voorzitter van de tweede kamer, politieke partijen, interne diensten en externe opdrachtgevers. Op een normale vergaderdag is het vaak lekker druk en hectisch! Na het werk ga ik graag met collega’s borrelen of met vriendinnen uit eten. Ben je bijvoorbeeld wel eens bij Pistache Café geweest naast de Paleistuinen? Doen hoor!

Carlissa: "Het Regentessekwartier ligt heel centraal. Ik heb alles in de buurt en er is hier zoveel te doen. Ik hoef helemaal niet ver te gaan voor alle gezelligheid."

Recht tegenover mijn huis is een klein theater te vinden en als je nog wat verder loopt kom je op de Regentesselaan. Lunchen bij Café Emma of een ijsje bij de Spijssalon… Heerlijk! Maar eigenlijk heeft Den Haag gewoon heel veel goede adresjes. Van geweldige toko’s en de saladebar SLA in het centrum, tot super gezellige koffietentjes om wakker te worden. Er zit zoveel, dat ik ze onmogelijk allemaal kan noemen. Maar hé weet je wat, je mag me altijd om tips in Den Haag vragen. Want zo zijn we in Den Haag natuurlijk ook wel! Je snapt het, ik blijf voorlopig nog wel in Den Haag. Al is het maar omdat ik iedere dag met een glimlach wakker word in mijn fijne huis!

Carlissa's vlog

Goed om te weten over Regentessekwartier

Het Regentessekwartier maakt officieel deel uit van de wijk Regentesse- en Valkenboskwartier. Het is een veelzijdige en levendige stadswijk vlak bij het centrum van Den Haag. Het Regentesse- en Valkenboskwartier is compact en monumentaal met een mix van grote en kleine woningen, vooral van vóór 1916. Intieme straten en omsloten pleinen zorgen voor een prettige stedelijke sfeer.

Met de tram of de fiets sta je zo op het strand, in het centrum of op het station. Winkelen doe je in de Weimarstraat. Hier vind je alles wat je zoekt. Biologisch eten, leuke galeries en eigenzinnige eettentjes. Even doorlopen en je bent in het aangrenzende Zeeheldenkwartier, met hippe winkels, pop-up stores en creatieve bedrijvigheid. In de Heesterbuurt vind je veel rustige portieketagewoningen. In de overige straten kies je voor beneden wonen met tuin of boven wonen met een fijn balkon. Als je echte groene vingers hebt kun je terecht bij de buurttuin aan de Kamperfoeliestraat. 

Voor moderne woningen moet je in het gebied rond de oude energiecentrale zijn. Dit deel van de wijk is volop in ontwikkeling. Creatievelingen en liefhebbers van goed eten en muziek halen hier hun hart op. In de oude energiecentrale is nu een cultureel centrum te vinden. Ook vind je hier het park De Verademing, een modern sport- en recreatiepark met speelplekken, bankjes, picknickweiden en een kleine manege. Vanuit het park wandel je langs de historische singelgracht van de binnenstad zo naar de Paleistuinen.

Prijsniveau
In Regentesse- en Valkenboskwartier is de gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen € 316.221 en van appartementen € 146.470. Ongeveer 40% van de woningen in Regentesse- Valkenboskwartier bestaat uit particuliere huurwoningen. De huurprijs van de vrijkomende woningen lag de laatste jaren veelal tussen de € 650 tot € 1.500 per maand.

Regentessekwartier in kaart

Regentesse­-
kwartier in cijfers