Creatieve sector

Den Haag heeft een grote creatieve sector met veel werkgelegenheid voor young professionals. De basis wordt gevormd door de aanwezigheid van internationaal gerenommeerde instellingen zoals de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium. Den Haag heeft hierdoor een belangrijke opleidingsfunctie voor kunstenaars, grafisch ontwerpers, interieurarchitecten, modeontwerpers, musici en dansers. Creatieve young professionals die ook echt een kans hebben op een mooie carrière in Den Haag. Door de vele faciliteiten en creatieve bedrijvigheid in de stad biedt Den Haag je hiervoor namelijk volop mogelijkheden.

Wesley: "Locaties zoals Bink36 zorgen voor een aantrekkelijke omgeving waarin creatieve bedrijven elkaar makkelijk kunnen vinden en helpen."

Verspreid over de stad vind je hotspots zoals de Caballero Fabriek en Bink36. Oude industriële complexen die omgevormd zijn tot hippe creatieve broedplaatsen. Deze bieden een inspirerende en laagdrempelige omgeving voor creatieve bedrijvigheid. Of het nu gaat om multimedia, grafisch ontwerp, fotografie, reclame, ICT, communicatie, evenementen of architectuur. In Den Haag is de creatieve sector ontzettend veelzijdig. Genoeg te kiezen dus als je een carrière in de creatieve sector nastreeft!

De creatieve sector geeft letterlijk en figuurlijk kleur aan de stad en is dus erg belangrijk voor de aantrekkelijkheid en levendigheid van de stad. Met exposities, optredens en festivals zorgen kunstenaars en musici voor het culturele aanbod waarmee Den Haag zich kan profileren. Prachtig toch om daar direct aan mee te helpen?